Anneli Sari

Anneli Sarin laulu-ura alkoi jo 17-vuotiaana, jolloin levymoguli Toivo Kärki vakuuttui hänen taidoistaan koelauluissa. Annelin ensimmäiseksi menestyskappaleeksi nousi Liian nuori rakkauteen, joka oli suomenkielinen versio v. 1964 Italian euroviisuvoittajasta Non ho l’età, jonka alun perin esitti samanikäinen Gigliola Cinquetti. 1960-luvulla Anneli Sari levytti enimmäkseen perinteisiä iskelmiä ja tangoja. Muita menestyslauluja olivat mm. Sait multa kukkaset toukokuun, Sirpale onnea ja Poski poskea vasten.

Vuonna 1966 Anneli Sari lopetti tanssilavakiertueet ja siitä lähtien hän on keskittynyt esiintymään enimmäkseen suurissa konserttisaleissa ja ravintoloissa. Hän on keskittynyt estraditaiteeseen enemmän kuin muut suomalaiset laulajat.

Anneli Sari palasi v. 1974 takaisin levytysstudioihin. Hän levytti mm. Hortto Kaalo -yhtyeen kanssa kokonaisen LP:n mustalaismusiikkia. Perinteisempiä iskelmiä edustivat mm. laulut Menin raiteiltain (orig. Lost in France), Akropolis nyt jää (Akropolis adieu) ja Näin on käynyt sorry. Anneli Sari osallistui myös lukuisiin laulukilpailuihin: Suomen euroviisukarsinnoissa hänet nähtiin kahdesti: vuonna 1974 Kaj Chydeniuksen säveltämällä ikivihreällä Jäähyväiset-laululla sekä 1976 Dezső Baloghin laululla Mustalaiskaravaani.[1] Syksyn Sävelessä Anneli Sari sijoittui v. 1978 toiseksi Reino Markkulan sävellyksellä Luonnonlapset. Myös sävelmä Pieni laulu nähtiin Syksyn Sävel karsitut -ohjelmassa.

Nykyään Anneli Sari esiintyy konserteissa laulaen muun muassa chansoneja sekä Suomessa että Ranskassa.

Continue Reading